Vastgoed

Huurrecht, bouwrecht, aanbestedingsrecht, bestuursrecht

Huur en verhuur van bedrijfsvastgoed, de koop en verkoop of de (ver)bouw en ontwikkeling ervan zijn deel van elke onderneming. En niet alleen van ondernemingen in de vastgoedbranche. Als vanzelf weet u in MenD een partner te vinden voor advies, contractonderhandeling en –redactie over huur en verhuur, koop en verkoop, bouw en ontwikkeling van bedrijfsvastgoed. Er komt dikwijls meer bij kijken: financiering, milieu-, bouw- en gebruiksvoorschriften, bestemmingsplannen, parkeerfaciliteiten, verkeersontsluiting, burenkwesties en wat niet al. Andere partijen als banken, aannemers c.q. onderaannemers en overheden blazen hier een deuntje mee. Ook daarmee weet MenD raad.

Huurrechtelijke aangelegenheden

Op diverse plaatsen en momenten – eigenlijk veel vaker dan u zou verwachten – loopt u als ondernemer of als lid van een organisatie of instelling aan tegen de lastige voetangels en klemmen in het huurrecht. Als er nu één rechtsgebied is waar het recht telkens weer wordt beïnvloed door nieuwe rechtspraak en politieke besluitvorming, dan is het wel het huurrecht. De vastgoedadvocaten van MenD zijn diepgaand gespecialiseerd in het huurrecht. Of het nu gaat om huurcontracten op bedrijfsmatig niveau, woningen of grond, is hen om het even.

Denk aan het sluiten en beëindigen van huurovereenkomsten, huurprijzen en servicekosten, overdracht van huurrechten al dan niet bij verkoop van ondernemingen of gedeelten daarvan, splitsing van hurende vennootschappen, onderhoud en renovatie om maar eens wat op te noemen. Wat het huurrecht natuurlijk razend interessant maar ook weerbarstig maakt, is het feit dat zowel grote ondernemingen, als de kleine kruidenier op de hoek er mee te maken heeft. Denk ook aan de allerlei regels die gelden voor het huren van woonruimte. Denk ook aan sale and lease back contracten. Zonder de vergaande expertise en ervaring van MenD begeeft u zich hier op glad ijs. Laat u dat niet gebeuren!

Bouw en ontwikkeling

Het juridisch deel van bouwprojecten, projectontwikkeling, aanneming en aanbesteding van werken en toezicht of de nakoming en de uitvoering van contracten neemt MenD u uit handen.

Vergunningen

Bij perikelen rondom bouw- en omgevingsvergunningen voor gebouwen en wat daar bij hoort – van terrassen tot lichtmasten – staat MenD u terzijde.


contact

Contactpersoon:
Roel Hart

+316 21 28 48 56
r.hart@mend.nl


Advocaten

Vastgoed

Nieuws

Vastgoed
Coronavirus in relatie tot vastgoed
Kan ik als eigenaar van een bedrijfspand van mijn huurder af?
Wanneer geldt een gebouw als opgeleverd?
Een vonnis? De klok tikt verder!
Nieuwsbrief Vastgoed december 2014
Nieuwsbrief Vastgoed oktober 2014
Nieuwsbrief Vastgoed juli 2014
Nieuwsbrief Vastgoed maart 2014